Het bestuur van de stichting Vrienden van de Dierenbescherming Suriname bestaat uit vier personen met ruime maatschappelijke ervaring en een hechte band met de Surinaamse samenleving.

Chris Polanen ( voorzitter )

Chris is in Suriname opgegroeid. Studeerde in Nederland diergeneeskunde en heeft zijn praktijk in Amsterdam. Behalve dierenarts is Chris ook auteur. Regelmatig reist Chris naar Suriname. In 2010 nam Chris samen met collega’s in Paramaribo het initiatief tot de grote jaarlijkse sterilisatieactie.

 

Annelies Kuijper ( penningmeester-secretaris )

Tijdens haar bezoeken in Suriname wordt Annelies getroffen door het dierenleed aldaar.
In 2006 richt ze met anderen een stichting op om de dierenbescherming in Suriname te steunen.

 

Anne-marie Wieringa

Anne-marie heeft met haar ervaring als beheerder van een asiel in Nederland veel bijgedragen aan de opzet van de organisatie van het asiel in Paramaribo. Zij werkte en woonde daarom gedurende enkele jaren in Suriname. Momenteel is Anne-marie als fysiotherapeut werkzaam in Nederland. Ze is actief betrokken bij het sterilisatieproject.

 

Lenny van Bergen

Lenny is dierenarts in Amsterdam. In 2019 en 2020 heeft ze deelgenomen aan het sterilisatieproject in Suriname.  Als bestuurslid gaat ze bijdragen aan de algehele ondersteuning van het bestuur, waarbij ze zich vooral richt op sponsoring. Tijdens het sterilisatieproject heeft ze als dierenarts ook een sturende rol zodat dierenartsen die voor het eerst meegaan zich snel kunnen inwerken.