Opnieuw een succes. In maart 2018 werden 615 dieren gesteriliseerd

Van 16 februari tot en met 2 maart werd het tiende sterilisatieproject gehouden met 6 dierenartsen. Het was opnieuw een groot succes. En we gaan door. Na een snelle rekensom blijkt dat we in de afgelopen tien jaar meer dan 100.000 puppies een miserabel leven hebben bespaard en heel veel teefjes een beter bestaan hebben gegeven.

Hoe komt het dan dat er nog steeds zoveel honden los lopen op straat? Gelukkig zijn het niet allemaal zwerfdieren - velen hebben een baasje om naar toe te gaan - maar als we nu het bijltje erbij neer gooien zou de zwerfdierenpopulatie wel eens schrikbarend kunnen groeien met alle gevolgen van dien: uitgemergelde teefjes, stervende puppies in de goot en omdat er te weinig mensen zijn om al die dieren op te vangen en te verzorgen, kunnen ziektes weer toeslaan. 

Veel mensen in Suriname hebben het niet breed en kunnen een sterilisatie niet betalen. Daarom probeert de stichting Vrienden van de Dierenbescherming Suriname ze tegemoet te komen door een tarief te vragen dat haalbaar is. Daarmee zijn de kosten lang niet gedekt. Er moet veel geld bij om alleen al de materialen te kunnen aanschaffen. Alle bijdragen zijn daarom welkom, hoe klein ook.

Kijk op Doneer! voor informatie. De dieren van Paramaribo zijn er blij mee.